På reise i Finnmark og Nord-Troms

Klikk for stort bilde

Skal du reise til eller innad i Finnmark og Nord-Troms, har du mange valg. 

Fly med SAS, Norwegian og Widerøe

Det er flere direkte flyavganger hver dag fra Oslo til Tromsø, Alta og Kirkenes med videre flyforbindelser til de andre kommunene. Flytida direkte fra Oslo til Tromsø, Alta eller Kirkenes er på rundt 2 timer.

Finnmark og Nord-Troms har flyplasser på følgende steder: Sørkjosen, Alta, Hasvik, Hammerfest, Honningsvåg, Lakselv, Mehamn, Berlevåg, Båtsfjord, Vardø, Vadsø og Kirkenes. Flyplassene i Finnmark og Nord-Troms blir betjent av Widerøe, Norwegian og SAS.

Hurtigruten

Hurtigruten har anløp i 12 havner langs den varierte kysten i Finnmark og Nord-Troms. Havnene ligger i Kirkenes, Vadsø (kun på nordgående), Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Kjøllefjord, Honningsvåg, Havøysund, Hammerfest, Øksfjord og Skjervøy. 

Samferdselsdepartementet har inngått avtale med Havila Holding AS og Hurtigruten AS om å betjene kystruten Bergen-Kirkenes fra 2021 til 2030. Havila vil betjene fire ruter, mens Hurtigruten vil betjene sju ruter.

Kollektivtransport

Det finnes gode forbindelser med båt og ferge rundt om i Finnmark og Nord-Troms med flere avganger daglig. Du kan også reise med egen bil, leiebil eller buss. Det er gode bussforbindelser i regionen. Disse opereres av forskjellige busselskap. For mer informasjon om kollektivtrafikk, rutetabeller og nedlasting av Mobilett-appen, gå til Snelandia for Finnmark og Tromskortet for Nord-Troms. 

Du kan også ringe 177, og du kommer automatisk til ruteopplysninga i fylket du befinner deg i.