Friluftsliv

Klikk for stort bilde

En viktig trivselsfaktor for mange i nord er de gode mulighetene for friluftsliv.

Kyst- og innenlandsklima

I vår region behøver du ikke dra langt for å komme seg ut på tur. Mange steder er det bare gå ut døra, så kan naturen tas i bruk. Her får du både kyst- og innlandsklima, og enkelte ganger kan du oppleve alle fire årstidene i løpet av én dag.

Fra badeliv og bær til fargetida med nordlysnetter

Selv om vi bor langt nord, kan det være varme sommerdager, særlig i innlandet. Da blomstrer badelivet. Mørketida - eller fargetida som mange også kaller den - varer fra midt i november til ut i januar. For det kan være en nydelig periode, med fantastiske muligheter for å oppleve nordlyset. Da kan også temperaturen synke til under 40 minusgrader i Indre Finnmark. Aurora Borealis kan vise seg til et stykke ut i april, før det blir mai og midnattssola returnerer. 

60 0000 fiskevann venter

Resten av året ligger naturen der også, klar for bruk. Til jakt og fiske, ski- og snøskuterturer eller til vandreturer, sykkelturer og bærplukking.

I Finnmark og Nord-Troms jaktes det helst på rype, hare og elg. Rypeterrenget er velkjent, og hver høst kommer det jegere fra andre deler av landet for å delta i rypejakta. Elgstammene er solide, og det er stor konkurranse om å få elgvald. Regionen vår er kjent for å ha flere av Europas beste lakseelver; blant annet Tana og Alta. Det finnes mer enn 60 000 fiskevann, samt en rekke mindre elver med ørret, røye og laks.

Komplett guide til jakt og fiske hos FeFo

Ønsker du å oppleve hva dette flotte stykket Norge har å by på av fritidsopplevelser? Finnmarkseiendommen (FeFo) og Norges offisielle reiseguide for Nord-Norge gir deg utfyllende oversikt over tilbud og muligheter i Finnmark og Nord-Troms.