Farvel, paraply!

Bente Hermestad kom til Alta fra Bergen med mann og to barn. De hadde begge studielån som skulle nedbetales, og paret «flyktet» også fra regnfulle Bergen til ordentlige vintrer med snø i nord.

Kort vei til det meste

Det planlagte oppholdet på to år varte og rakk. To barn ble til tre, og i dag er Bente fortsatt lektor på Alta videregående skole.

Livet i Alta var enkelt da Bente hadde små unger. Både hun og mannen fikk jobber som var interessante, og de fikk hus gjennom fylkeskommunen. Det lå rett bak skolen slik at det var nært til jobb.

- Vi hadde kort vei til barnehagen og til alt vi skulle gjøre. Vi bodde rett ved siden av skøytebanen, så barna ble flinke å gå på skøyter. De ble også kjempegode til å gå på ski, og de sluttet også å være så mye syke.

Fikk ikke brukt det fine regntøyet

De skiftende årstidene er noe Bente setter pris på. Mørketiden kan høres tung ut for de som ikke er vant til den, men ifølge Bente er vinteren hjemme i Bergen vel så tøff.

- Der er det mørkt og det regner mye. Jeg husker at ungene konstant var klissvåte da vi bodde der. Da vi kom hit fikk vi beskjed fra barnehagen om å kle på dem mer ull. Jeg kom jo med masse fint regntøy som jeg ikke fikk brukt, og første året her gikk jeg med paraply.  Det vakte litt oppsikt!

Ønsker mørketiden velkommen

På fritiden liker hun å være ute i naturen, plukke sopp og gå på jakt sammen med hundene sine. Innen 20 minutter etter at hun starter hjemmefra, er hun i et terreng der hun kan finne ryper. Dermed blir det lett mange turer, og høsten så travel at den mørkeste tida i nord faktisk er velkommen.

- Jeg synes det er godt når den kommer. Da kan jeg hvile litt, rett og slett.

 

Se intervju med Bente her.