Kreativ gründer-suksess

Med Kreativ Industri skapte Lone Synnøve Hegg en attraktiv arbeidsplass i hjemfylket, både for andre og seg selv.

I Kreativ Industri får hun være med å utvikle andre bedrifter, og kombinere kunnskap med kreativitet. 

Oppdrag lokalt og internasjonalt

Kreativ Industri har satset hardt på å bli en sterk aktør innen digital markedsføring.

Firmaet har ansatte i Alta og Hammerfest, og har oppdrag lokalt, nasjonalt og i utlandet. Nylig vant de en internasjonal anbudskonkurranse der de skal kurse reiselivsbedrifter i Norge, Sverige og Finland i digitale verktøy.

Null arbeidsgiveravgift betyr noe

Lone Synnøve Hegg startet firmaet i 2009. Erfaring og nettverk fra tidligere jobber, blant annet i Finnmark fylkeskommune, Vadsø kommune og Finnut Consult kom godt med. Hun hadde oppdrag fra første dag.

Nå er det allerede mange år siden oppstarten, og Kreativ Industri har omstilt seg flere ganger underveis. 

- Det er ekstra moro når vi nå vinner over skandinaviske firma med flere hundre ansatte i konkurranser. Men på veien har vi opplevd det de fleste private bedrifter har opplevd, nemlig dype daler og røde tall. Når et firma er lite og sårbart, hjelper det at en slipper arbeidsgiveravgift i Finnmark. Vi  har også opplevd Innovasjon Norge som en god støttespiller, forteller Hegg.

Interessante jobber like viktig som natur


Både hun og advokatmannen Andreas hadde studielån da de gikk ut fra Universitetet i Tromsø. Derfor så de avskriving av lånet som en fordel ved å flytte til Finnmark. Paret flyttet til Alta med sine barn, og etablerte også avdelinger av sine firma der.

- Det er artig at bedriften jeg startet, nå har blitt en attraktiv arbeidsplass for andre som ønsker å bosette seg i nord. Da vi lyste ut to stillinger for noen år siden, fikk vi inn nær 50 søknader fra mange kompetente kandidater. Flere av dem var også lokale som som ønsket å flytte tilbake. Finnmark og Nord-Troms er bra, ikke bare på grunn av naturen, men også på grunn interessante arbeidsplasser og en veldig spennende næringsutvikling, sier Lone Synnøve Hegg.